Uitstappen

 

Brussel, de Europese hoofdstad

Met ons leert u alles over de Grote Markt of het Brusselse herkenningsteken namelijk Manneke Pis. Naast het Atomium zal u verbaasd staan te kijken naar het Koninklijk Paleis, de Europese instellingen en het Jubelpark

Bloeiend Haspengouw

De tocht gaat door talrijke boomgaarden en leidt naar historische plaatsen zoals Tongeren, Diest, Borgloon en   Zoutleeuw…  en langs oude kastelen, begijnhoven en abdijen.

De aantrekkelijke provincie
Zuid-Limburg

Op deze grensoverschrijdende toeristische route ontdekt u aan de Nederlandse kant het witte stadje Thorn of de oude stadskern van Roermond;
aan de Belgische  kant liggen de steden  Hasselt, bekend voor  mode en jenever, Tongeren met haar begijnhof en Maaseik, de geboortestad der gebroeders Van  Eyck.


Geheimzinnige Ardennen

Langs bossen en venen bereikt u kleine romantische steden zoals Saint-Hubert, La Roche-en-Ardenne of Durbuy, de kleinste stad ter wereld. 
Als u liever de schoot der aarde wil beleven dan volgt u ons door de grotten van Han-sur-Lesse of Remouchamps.

Het betoverend Maasdal

Ontdekt u met ons de vele kastelen langs de Maas, zoals Jehay, Modave, Vêves, Freÿr en Lavaux-Sainte-Anne.  Beleeft u de vestingen van Namur, Dinant en Huy.  Bezienswaardig zijn ook de unieke tuinen van Annevoie.

Het heuvelachtig Mergelland

Komt u met ons “Hollands Zwitserland” verkennen: een plateau waar graanvelden en boomgaarden elkaar afwisselen.  Daartussen verschijnen vakwerkhuizen, de wieken van een gerestaureerde molen draaien en in de verte vermoedt u een dromerig kasteeltje.


Het smakelijke land van Herve

Overal groene weiden met bonte koeien vroeger als “boterlandje” bekend. U gaat romantische plaatsen verkennen : Clermont-sur-Berwinne, de Commanderie Sint-Pieters-Voeren of de abdij Val-Dieu. Een gelegenheid om streekproducten te proeven…

Kunststeden in Vlaanderen

Een must zijn de Belgische kunststeden Brugge, Gent, Mechelen, Antwerpen en Leuven.

Luxemburgse kleinoden

De hoofdstad van het Groothertogdom Luxemburg vloeit over van bezienswaardigheden: het paleis, de kathedraal, de kazematten, de schilderachtige straatjes of het Europees kwartier op de Kirchberg.
Meer noordelijk vloeit de Our.   De vallei wordt door de wandelaars zeer bezocht en leidt naar het middeleeuwse kasteel van Vianden.  Meer oostelijk ligt Echternach bekend door haar springprocessie.


Oost-Belgisch landschapsbeeld

Veelvuldige landschappen verwachten ons tussen Kelmis en Burg Reuland.  In het noorden overwegen de weiden.  Als we Eupen verlaten, rijden we door het Hertogenbos naar Botrange, het hoogste punt van België in de Hoge Venen.  In het zuiden strekt zich de Eifel uit met talrijke hellingen en dalen.

Thermen in de Euregio

Laat u zich in de baden of bronnen van de Euregio verwennen.  Zo deden de Romeinen het reeds  in Heerlen of Karel de Grote in Aken. In Spa ontstond later het eerste casino ter wereld.